Testimonials

Wat anderen zeggen over Jorinpact

Arjan Punter

KCS


Ik kon altijd met haar sparren en ze leerde mij de kneepjes waardoor ik gericht verder kon in mijn ontwikkeling.Een van die kneepjes zal me altijd bijblijven: Ik vroeg advies in een lastige kwestie. Jorin vroeg of er alternatieven waren? Ik gaf aan dat die er wel waren, maar dat die niet beter zijn. Ze gaf toen aan dat ik mijn antwoord dus al wist en moest vertrouwen op mijn eigen inzicht en gevoel. Jorin gaf mij altijd stof tot nadenken, waardoor ik gericht werken aan zaken die op dat moment speelde en waarin ik mij verder kon ontwikkelen. Ze deed dit op een hele open manier waarin ze mij veel complimenteerde en gerichte handvaten meegaf om mee te stoeien. Jorin is communicatief sterk. Ze liet mij nadenken en stuurde mij op een vertrouwelijke manier aan.

IJsbrand van der Molen

Centraal beheer


Jorin was voor ons een enorme buffer tussen verschillende organisaties waar een gap zat tussen organisatie, communicatie en beweging. Ze heeft een sterk empatisch vermogen waardoor er bij ons een mooie beweging in gang is gezet. Ze zoekt in alle situaties naar het positieve. Tegelijkertijd blijft ze scherp als het moet.

Sylvia Oostenbrink

Centraal Beheer


Jorin liet vrij en ons onze eigen gang laat gaan. Daarbij stelde ze zeker kritische vragen, waardoor je telkens aan het denken wordt gezet. Verder vond ik het prettig om met haar te sparren. Ook heb ik steeds het gevoel gehad dat ze altijd vierkant achter ons stond. Ze heeft een mooie persoonlijkheid, denkt snel en is flexibel. Ze is een hele goede spreker voor groepen. Ze zorgt voor interactie en houd de aandacht zo vast. Ik vond het erg prettig om met haar samen te werken. Ik houd ervan om vrij gelaten te worden en tegelijkertijd wel kaders te hebben en heb behoefte aan een sparringpartner. Ook vind ik het prettig om het gevoel te hebben dat ik zelf ook iets toevoeg. Zij heeft mij dat gevoel gegeven.

Arie Westerhoff

ING


Jorin beschikt over de kwaliteit je uit te dagen op de onderwerpen die er voor de organisatie toe doen. Halve antwoorden accepteert ze niet en ze is steeds op zoek naar de “stip op de horizon” i.p.v. de adhocratie van vandaag. Naar haar eigen afdeling had ik nauwelijks omkijken omdat de basis goed op orde was. Haar aanpak naar mensen is “hands on” en zelf het goede voorbeeld zijn. Dank je voor alle plezier dat het werken met jou me heeft gebracht.