Wat anderen zeggen over Jorinpact

Geeske te Gussinklo

Directeur Klantenservice federatie


Jorin is een vakvrouw die met dit boek echt een cadeau aan managers en teamleiders geeft. Als je het boek gelezen hebt, is voor je uitschuiven van een gesprek met een medewerker geen optie meer en daarin zit de belangrijkste waarde. Aan de slag voordat er een probleem is ontstaan. De persona’s maken de concepten duurzame inzetbaarheid en vitaliteit herkenbaar en goed uit elkaar te halen. Waarschijnlijk gaat er meteen een lampje bij je branden. In het boek krijg je concrete handvaten hoe je de verschillende gesprekken dan aangaat. De titel van het boek zou wat mij betreft dan ook moeten zijn; Yes, mijn team vaart op koers. Maar de huidige titel appelleert natuurlijk aan een behoefte die er is en aan de realiteit. Veel leesplezier en werkplezier!

Nienke de Waard

Strategisch HR adviseur in de zorg


De BAAS- methode is zeer toepasbaar en kan eigenlijk niet fout gaan. Je krijgt overzicht in je team(s) en dat geeft je de mogelijkheid om erboven te hangen en daarnaar te gaan handelen. Een ander perspectief dan we gewend zijn in HRM/verzuimland. In plaats van het probleem verzuim weg te willen managen, kun je met dit boek weer toekomen waarom je waarschijnlijk voor het vak leidinggeven hebt gekozen, namelijk de mensen in je teams tot bloei laten komen, duurzaam inzetbaar te hebben en te houden.

Stephen Goldmen

Coniche


Coniche streeft ernaar om toptalenten als teamleider in te zetten voor haar klanten. Dit betekent dat de teamleiders van Coniche op alle elementen van de rol teamleider in klantcontact het verschil moeten kunnen maken. Dit betekent ook effectief omgaan met verzuim in klantcontact organisaties. De methode van Jorin heeft onze teamleiders op dit vlak anders leren kijken naar dit thema en heeft hierbij concrete tools aangereikt. Een waardevolle toevoeging voor onze talenten en uiteindelijk onze klanten.

Jennifer Schakel

Businessmanager Yource


Verzuim lijkt niet het meest aantrekkelijke onderwerp om mee aan de slag te gaan, terwijl je er juist heel snel en concreet kosten door kunt besparen. Ik heb dan ook met veel plezier "Help mijn team verzuimt" gelezen. Jorin heeft een leuke en fijne schrijfstijl. De BAAS-methode is praktisch en goed toepasbaar. Je maakt een scan van je hele team, zodat je direct weet met wie je aan de slag moet. Vitaliteit gaat om aandacht en door het lezen van dit boek krijg je handvatten aangereikt met praktische voorbeelden om verzuim en vitaliteit aan te pakken. Ook al doet de naam van het boek vermoeden dat het alleen om verzuim gaat, door echt aandacht te hebben voor je team kun je juist verzuim voorkomen.

Douwe van der Mei

Coniche


Uiterst verzorgde training waar een hoop aandacht aan is besteed. Aan de hand van de BAAS-methode kan je gerichte middelen inzetten om aan de vitaliteit en duurzaam inzetbaar te werken van je team. Verzuim is nog steeds niet leuk, maar wel een stuk minder erg geworden.’

Ingrid van Hesteren - Hoogers

Principal operational manager Randstad Nederland


Wat een mooie inzichten heb ik gekregen door het lezen van dit boek. Hier en daar ook wel de bevestiging dat ik op de goede weg zit met mijn aanpak. Al tijdens dit boek visualiseerde ik mijn team in de matrix van de BAAS-methode. Hiermee verschaft Jorin mij als leidinggevende een verrijkt inzicht in verzuim en de bovenliggende pijler vitaliteit. Met de pragmatische handvatten die ze aanreikt en voorbeelden uit de praktijk, kan ik aan de slag om verzuim van mijn medewerkers zoveel mogelijk te voorkomen en toe te werken naar nog meer vitale medewerkers. Voor mij is daarbij werkgeluk voor het totale team het belangrijkste streven.

Melissa Kea

Accountmanager Young Capital


Wat een goed boek! Ik heb het zojuist, languit op de bank én met een wijntje, uitgelezen. De BAAS-theorie inspireert me! Het zorgt echt voor een andere kijk op verzuim gerelateerde situaties en geeft daarnaast concrete handvatten. Hartstikke waardevol! Een absolute must-have voor leidinggevende en HR-gerelateerde functies! De BAAS-theorie zorgt voor een nieuw inzicht op effectief omgaan met verzuim. Waardevolle handvatten die direct toepasbaar zijn!

Jorin Dolstra

Webhelp


Ik heb onze samenwerking als zeer prettig ervaren. Je wist me altijd ‘aan te zetten’ met goede vragen en gaf mij ook de ruimte om mezelf verder te ontwikkelen. Dat heeft mij zeer geholpen!

Arjan Punter

KCS


Ik kon altijd met haar sparren en ze leerde mij de kneepjes waardoor ik gericht verder kon in mijn ontwikkeling.Een van die kneepjes zal me altijd bijblijven: Ik vroeg advies in een lastige kwestie. Jorin vroeg of er alternatieven waren? Ik gaf aan dat die er wel waren, maar dat die niet beter zijn. Ze gaf toen aan dat ik mijn antwoord dus al wist en moest vertrouwen op mijn eigen inzicht en gevoel. Jorin gaf mij altijd stof tot nadenken, waardoor ik gericht werken aan zaken die op dat moment speelde en waarin ik mij verder kon ontwikkelen. Ze deed dit op een hele open manier waarin ze mij veel complimenteerde en gerichte handvaten meegaf om mee te stoeien. Jorin is communicatief sterk. Ze liet mij nadenken en stuurde mij op een vertrouwelijke manier aan.

IJsbrand van der Molen

Centraal beheer


Jorin was voor ons een enorme buffer tussen verschillende organisaties waar een gap zat tussen organisatie, communicatie en beweging. Ze heeft een sterk empatisch vermogen waardoor er bij ons een mooie beweging in gang is gezet. Ze zoekt in alle situaties naar het positieve. Tegelijkertijd blijft ze scherp als het moet.

Sylvia Oostenbrink

Centraal Beheer


Jorin liet vrij en ons onze eigen gang laat gaan. Daarbij stelde ze zeker kritische vragen, waardoor je telkens aan het denken wordt gezet. Verder vond ik het prettig om met haar te sparren. Ook heb ik steeds het gevoel gehad dat ze altijd vierkant achter ons stond. Ze heeft een mooie persoonlijkheid, denkt snel en is flexibel. Ze is een hele goede spreker voor groepen. Ze zorgt voor interactie en houd de aandacht zo vast. Ik vond het erg prettig om met haar samen te werken. Ik houd ervan om vrij gelaten te worden en tegelijkertijd wel kaders te hebben en heb behoefte aan een sparringpartner. Ook vind ik het prettig om het gevoel te hebben dat ik zelf ook iets toevoeg. Zij heeft mij dat gevoel gegeven.

Arie Westerhoff

ING


Jorin beschikt over de kwaliteit je uit te dagen op de onderwerpen die er voor de organisatie toe doen. Halve antwoorden accepteert ze niet en ze is steeds op zoek naar de “stip op de horizon” i.p.v. de adhocratie van vandaag. Naar haar eigen afdeling had ik nauwelijks omkijken omdat de basis goed op orde was. Haar aanpak naar mensen is “hands on” en zelf het goede voorbeeld zijn. Dank je voor alle plezier dat het werken met jou me heeft gebracht.

Tatjana Buitendijk

Webhelp, HR businesspartner


Ik heb het boek in één keer uitgelezen. Wat een helder en no-nonsens boek dat direct in de praktijk is toe te passen. Vanuit mijn rol als HR BP voor de stafafdelingen ga ik deze methode zo snel mogelijk inzetten. De eerste manager heb ik er al warm voor gemaakt! Door deze methode te gebruiken hoop ik ook meer bewustwording bij de managers te krijgen; waarom doet een medewerker niet wat men van hem verwacht en is hij echt zo vervelend als men denkt of zit er iets anders achter. Zonder de kennis die ik nu vanuit je boek heb gekregen, heb ik een aantal maanden geleden met een medewerker gesprekken gevoerd die passen binnen jouw methode. Deze hebben geleid tot een betere relatie tussen de medewerker en de manager, meer begrip en meer plezier in het werk. De stappen die ik toen heb genomen, waren vanuit gevoel. Nu kan ik het ook naar de manager toe nog beter onderbouwen. Bedankt!

Corine de Jong


Wat een mooi en praktisch instrument! Ik had graag de beschikking gehad over deze verzuimhulpmethode toen ik startte als leidinggevende. Nu ben ik min of meer door schade en schande het verzuim de baas geworden.
Dit hulpmiddel leidt je in een paar overzichtelijke stappen, met waardevolle achtergrondinformatie, naar een handige tool. Deze tool kun je benutten als richtinggever bij het omgaan met verzuimcasuïstiek, maar ook zeker als handvat ter voorkoming van verzuim. En dat is precies wat hier zo mooi aan is; dat je leert toewerken naar preventie van verzuim!

Lies de Jong


Ik word hier helemaal blij en enthousiast van! Op een eenvoudige, effectieve en positieve manier heb je met behulp van deze training vlot je team in beeld. Je wordt aangemoedigd hen te helpen en te inspireren. Wat ook naar voren komt is het belang van vragen stellen. Door betere vragen te stellen krijg je ook betere antwoorden, dus meer inzicht en begrip voor elkaar. “Verzuim de baas” stimuleert mij te vertrouwen op mezelf en authentiek te blijven. Ga je voor een kwalitatief sterk team en hieraan gekoppeld goed leiderschap, dan is deze training een aanrader. Een echte win-win situatie!

Jesse van Wonderen

Randstad


Jorin heeft voor Randstad gesproken op ons klant event voor ons netwerk uit de klant contact branche. In september 2021 hebben we 50 vakgenoten (van teamleider KCC tot director KCC) bij elkaar gehad om hen te inspireren in het thema 'een 8+ klantbeleving, begint bij een 8+ beleving van je eigen medewerker'. Op deze bijeenkomst heeft Jorin haar visie op dit thema gegeven. Jorin was een smaakmaker aan de sprekerstafel, met voorbeelden uit haar eigen carriere maakte ze het beeldend en bleven de gasten geboeid. Vanuit Randstad hebben de samenwerking met Jorin heel prettig ervaren, een kundige, professionele spreker. Een belangrijke succesfactor van de dag!

Dorien Exalto

Klanten Service Federatie


Jorin heeft een waardevolle expertsessie verzorgd voor de leden van de Klantenservice Federatie. Haar manier van kennis overdragen is zeer toegankelijk en de kennis is direct toepasbaar in de praktijk. De samenwerking met Jorin is uitermate goed verlopen.