Korte metten met verzuim

Loopt het verzuim in jouw organisatie ook op tot ongekende hoogte? Zie je de werkdruk de laatste tijd enorm oplopen? Vind je het lastig om de vicieuze cirkel van verzuim te doorbreken? Is verzuim voor jou een hoofdpijndossier?

Met de BAAS-methode doorbreek je de viceuze cirkel van verzuim door de teamleider de juiste tools te geven om daadwerkelijke verschil te maken op het gebied van vitaliteit en inzetbaarheid.

Wil je weten wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk dan de gratis online introductietraining en ontdek de kracht van de BAAS-methode voor jouw organisatie.

Je weet als geen ander dat vitaliteit en duurzaam inzetbare medewerkers jou veel oplevert

Zo kan het zijn

Met een goede, gestructureerde aanpak van verzuim zorg jij voor:  

=

Versnelling in verandering

Vitale en duurzaam inzetbare medewerkers gaan sneller mee in de veranderingen. Dus geen onnodig oponthoud doordat medewerkers er niet zijn. 

=

Lager verloop

Door je te richten op je huidige medewerkers en hun vitaliteit, voelen ze zich goed behandeld. Neem je hun gezondheid serieus, dan willen ze bij jouw organisatie blijven.

=

Minder verzuim

Een vitale en energiek team zorgt voor een daling van het ziekteverzuim van 20%. Elke verzuimdag die jij voorkomt, levert jou € 250,- op en elke burnout €26.000,- per half jaar.

=

Hogere betrokkenheid in bevlogenheid

Betrokken medewerkers zijn een van de belangrijkste voorspellers van organisatiesucces. Zij zijn de ambassadeur van je organisatie naar zowel klanten als naar nieuwe medewerkers.

=

Aantrekkelijke werkgever

Mensen willen werken bij een organisatie die om hen geeft en het beste met hen voor heeft. Je imago rent vooruit als je echt om je medewerkers en hun gezondheid geeft.

=

Productiever en socialer

Gezonde medewerkers zijn niet alleen energieker en gemotiveerder om hun werk goed te doen. Ze zijn ook in staat om out of the box te denken, te experimenteren en ideeën aan te dragen.

Hoe creëer je een energiek en vitale organisatie?

Door gebruik te maken van de BAAS methode

Jorinpact voegt twee werelden samen. De wereld van duurzame inzetbaarheid en de wereld van vitaliteit en verzuim. Waarom? Beide heb je nodig om je bedrijfsvoering gezond en fit voor de toekomst te houden!

De BAAS methode is in de kern eenvoudig en overzichtelijk.

  • Het geeft inzicht op totaal, team en individueel niveau.
  • Elke groep vraagt om specifieke aanpak en middelen uit jouw eigen organisatie.
  • Elke groep vraagt een andere benadering vanuit leiderschap en bijbehorende tools.
  • Als bonus ontvangt jouw organisatie waardevolle feedback.

Met als doel à Het voorkomen van verzuim en een duurzaam inzetbare organisatie.

Aan de slag?

Op deze manier kan je met mij èn de BAAS methode aan de slag

Gratis online introductietraining

Wat is de BAAS methode

De Baasmethode in vogelvlucht. Hoe deze methode jouw verzuimaanpak positief verandert.

Melissa Kea

Melissa Kea

Accountmanager Young Capital

“De BAAS-methode inspireert me! Het zorgt echt voor een andere kijk op verzuim gerelateerde situaties. Hartstikke waardevol! Een absolute must-have voor leidinggevende en HR-gerelateerde functies! Het zorgt voor een nieuw inzicht op effectief omgaan met verzuim.”

Het BAAS boek

Help! Mijn team verzuimt

Het complete handboek vol handige tips en tools om het verzuim in jouw team te voorkomen.

Trainingaanbod | Verzuim de BAAS

Ontdek de beste manier om het verzuim in jou team te voorkomen zonder ingewikkelde theorieën, maar met handige tips en praktijkverhalen.

Online training

Verzuim de BAAS

De BAAS -methode picobello uitgelegd. Hoe jij jouw team verandert in een energiek en vitaal team.

Kickstart

Verzuim de Baas in 1 dag

In 1 dag de neuzen dezelfde kant op. Hoe je team een flitsende start maakt om verzuim te voorkomen.

Jaarprogramma

Verzuim de Baas

Van introductie tot implementatie en borging. Het complete korte metten met verzuimpakket.

Nienke de Waard

Strategisch HR-adviseur in de zorg

“De BAAS- methode is zeer toepasbaar en kan eigenlijk niet fout gaan. Het is een ander perspectief dan we gewend zijn in HRM/verzuimland. In plaats van het probleem verzuim weg te willen managen, kom je weer toekomen waarom je waarschijnlijk voor het vak leidinggeven hebt gekozen, namelijk de mensen in je teams tot bloei laten komen, duurzaam inzetbaar te hebben en te houden.”

Mijn naam is Jorin Dijkstra

Op mijn 22ste werd ik leidinggevende op een klantenservice. Ik gaf plotseling leiding aan mensen die qua leeftijd mijn ouders hadden kunnen zijn. Amper droog achter de oren begon ik mijn avontuur als leidinggevende. Resultaten behalen en mensen beter maken. Dat leek me wel wat. Geen idee waar ik voor tekende en wat er allemaal bij kwam kijken om een goede leidinggevende te zijn.

Een van de dingen waar ik me echt op verkeken heb is het onderwerp verzuim. Wat mag je wel vragen en wat mag niet. Vele uurtje sparde ik met collega teamleiders die al langer in het vak zaten.

Ik maakte heel veel fouten

  • Zo dacht ik dat ik het probleem van de medewerker op moest lossen.
  • Sprak ik over in plaats van met de medewerker
  • Was ik bezig met cijfers en in mindere mate met de medewerker
  • Handelde ik vanuit mijn eigen referentiekader
  • Deed ik maar wat zonder een gerichte strategie.

Gaande weg leerde ik dat ik veel gesprekken en verzuim kon voorkomen door creatiever te zijn, echt goed te luisteren naar de medewerkers en te kijken in hoeverre ik de medewerkers wat meer ruimte kon geven.

Niet lekker? Ben je geholpen met nog een uurtje rust en een goede douche? Lukt het je dan om vanmiddag te komen? En vaak lukte te dat. Het mooie was dat medewerkers dit onthielden en dankbaar waren voor het begrip.

Hèt hoofdpijndossier

Toen ik leiding ging geven aan teamleiders werd ik vaak ingezet op “ hoe” vragen. Hoe pak ik dit geval aan. Hoe zorg ik ervoor dat het mij minder energie kost? Op welke signalen moet ik letten.Vooral jonge, startende teamleiders hadden hier veel baat bij.

Later als consultant kwam het hoofdpijndossier ‘Hoe krijg ik het verzuimpercentage naar beneden’ telkens weer naar voren. Ik wilde het eenvoudig maken voor teamleiders. Het is veel gemakkelijker als je denkt.

Met de BAAS-Methode lukt het jou ook om op een andere manier naar verzuim te kijken. Niet vanuit frustratie en irritatie, maar vanuit mogelijkheden.

Denk je eens in wat kan je samen met je team bereiken als iedereen met plezier naar het werk gaat.