De verzuimmethode helpt je kijken naar verzuim door een andere bril, waardoor jij in no-time verzuimexpert bent.

Verzuim de baas!

Is het verzuim in jouw team aan de hoge kant?

Lopen de kosten volledig uit hand?

Krijg jij je bezetting niet op orde?

Zie je de werkdruk bij de collega’s oplopen?

Heb je het gevoel dat je alles al hebt geprobeerd om je medewerker weer aan het werk te krijgen?

Baal je ervan dat je niet de impact maakt die je graag zou willen?

Doorgaan zoals nu is geen optie

Er is maar mondjesmaats verbetering zichtbaar. Je medewerker blijft thuis en jij blijft zitten met druk van bovenaf:” Je verzuim is te hoog” , “Met een beetje coaching is het zo opgelost toch? ” Je werkt keihard, maar zonder het resultaat dat je graag zou willen. Kortom, je zit vast.

Hoe fijn zou het zijn

 • als jij weer in control bent en regie op verzuim hebt.
 • als je kan vertrouwen op een effectieve strategie.
 • als jij een bijdrage kan leveren aan het herstel van je medewerker.
 • als het verzuim in jouw team drastisch wordt verlaagd.

Een toverformule voor verzuim?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen, dan heb je waarschijnlijk al eens nagedacht over wat een vitaal team voor jouw medewerkers zou betekenen. Je bent je op zoek naar de toverformule om het verzuim in je team te laten dalen. Op dit moment heb je deze nog niet gevonden.

Het maakt het er niet gemakkelijker op

Door alle ballen die je hoog moet houden, lukt het niet goed om je te focussen. Voor je het weet is er weer een dag voorbij. Het werken op afstand maakt het er niet gemakkelijker op. Je kan niet meer volledig vertrouwen op je routines. Je kan aan de lichaamstaal van je medewerker niet meer zien wat er nodig is. Je hebt het idee dat je hard werkt en dat je nog onvoldoende resultaat ziet. Je probeert maatwerk te leveren, maar je kiest nog te vaak voor een generieke veilige aanpak.

Grip op verzuim

Wat jij nodig hebt is een plan in combinatie met inspiratie. Een plan waarbij je vanuit een breder perspectief kijkt naar het verzuimprobleem in jouw team. De online training: Verzuim de Baas, helpt je te kijken naar verzuim door een andere bril, waardoor jij in no-time verzuimexpert wordt.

Wil jij ook de code kraken?

Toen op een dinsdagmiddag een teamleider bij mij kwam om te sparren over de aanpak van een lastig verzuimgeval, zei ze na afloop tegen me: “Het maakt ook echt niet uit met welke vraag ik bij je kom, je stelt goede vragen, weet mij te prikkelen en jij weet overal wel een voorbeeld bij te bedenken. Dat helpt me telkens weer op weg om op mijn manier het beste te doen.”

Dat was voor mij het moment dat ik geloofde dat ik meer leidinggevenden kan helpen in hun aanpak met betrekking tot verzuim. Met meer dan 15 jaar ervaring als leidinggevende heb ik onwijs veel meegemaakt. Ik heb van alles geprobeerd. Ik ben door schade en schande wijs geworden en ben in zo’n beetje elke valkuil gestapt.  

Naast de praktijkervaring,  heb ik me continue ontwikkeld. Ik bracht veel uren door op internet, volgde veel trainingen en sparde met collega’s. En vooral heb ik veel gesprekken gevoerd met medewerkers en met teamleiders.

Inmiddels zie ik waar de valkuilen liggen. Ik zie waar het in de aanpak niet goed gaat en herken daarin patronen. Inmiddels weet ik ook waar de oplossing ligt. En het mooie is; jij kan dit binnenkort ook. Ik heb de code gekraakt en wil deze code graag met jou delen.Daarom heb ik een methode ontwikkeld die jou gaat helpen om grip op je verzuim te krijgen.

De methode voor verzuim

Een methode die jou helpt om met een goed gevoel dat ene lastige gesprek met je medewerker aan te gaan. Een methode die jou helpt om patronen te herkennen en breder te kijken naar verzuim. Een methode die jou helpt om gericht te werken aan een vitaal team.

Vanaf nu is dit de manier

Er zijn ontzettend veel trainingen gericht op de aanpak van verzuim. Ik heb er zelf meerdere gevolgd. Ze zijn theoretisch en algemeen of ze zijn juist heel specifiek gericht op een onderdeel. Bijvoorbeeld vitaliteit, werkgeluk of het verzuimgesprek.

Zelden tref je het hele pakket waarbij verzuim en duurzame inzetbaarheid samenkomen. Een pakket waarbij je nieuwsgierigheid geprikkeld wordt en waarbij je denkt: “Hee, hoe zit dat eigenlijk in mijn team?” Deze training is geschreven vanuit de ervaring uit de praktijk. Het zit bomvol voorbeelden en opdrachten . Dit in combinatie met de structuur van de methode, maakt dat je een training in gaat waarvan jij aan het einde denkt: Hier heb ik echt iets aan gehad. Vanaf nu is dit de manier waarop ik werk aan vitaliteit.

shutterstock_1528360379

Mooie woorden

 • Wat een mooi en praktisch instrument! Ik had graag de beschikking gehad over deze verzuimhulpmethode toen ik startte als leidinggevende. Nu ben ik min of meer door schade en schande het verzuim de baas geworden.
  Dit hulpmiddel leidt je in een paar overzichtelijke stappen, met waardevolle achtergrondinformatie, naar een handige tool. Deze tool kun je benutten als richtinggever bij het omgaan met verzuimcasuïstiek, maar ook zeker als handvat ter voorkoming van verzuim. En dat is precies wat hier zo mooi aan is; dat je leert toewerken naar preventie van verzuim!
  Corine de Jong
 • Stephen Goldmen
  Coniche streeft ernaar om toptalenten als teamleider in te zetten voor haar klanten. Dit betekent dat de teamleiders van Coniche op alle elementen van de rol teamleider in klantcontact het verschil moeten kunnen maken. Dit betekent ook effectief omgaan met verzuim in klantcontact organisaties. De methode van Jorin heeft onze teamleiders op dit vlak anders leren kijken naar dit thema en heeft hierbij concrete tools aangereikt. Een waardevolle toevoeging voor onze talenten en uiteindelijk onze klanten.
 • Douwe van der Mei
  Uiterst verzorgde training waar een hoop aandacht aan is besteed. Aan de hand van de BAAS-methode kan je gerichte middelen inzetten om aan de vitaliteit en duurzaam inzetbaar te werken van je team. Verzuim is nog steeds niet leuk, maar wel een stuk minder erg geworden.’

Wil jij de verzuimcode ook kraken?

Wil jij inspiratie opdoen en weten aan welke knoppen jij kan draaien om jouw team weer vitaal te krijgen? Dan is deze online training wat voor jou.

In deze training:

Leer je te herkennen met welk type verzuim je te maken hebt.

Begrijp je waarom een generieke aanpak meestal niet leidt tot resultaat.

Begrijp je de samenhang tussen de driehoek vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en het verzuim van je medewerker.

Weet je hoe je aan de hand van de BAAS-methode gericht kan werken aan de vitaliteit van je medewerker.

Leer je hoe je je activiteiten gestructureerd en handig kan plannen waardoor je beter grip krijgt op verzuim.

Krijg je concrete tips die je meteen morgen in de praktijk kan brengen.

Over de trainer

Mijn naam is Jorin Dijkstra en sinds 4 jaar trotse eigenaar van het bedrijf Jorinpact. Het is mijn missie om met minder moeite meer impact te maken. Al meer dan 15 jaar coach ik met succes leidinggevenden om impact te maken als leider. Daarnaast word ik vaak ingehuurd als interimmanager om op locatie impact te maken.

Bij elke nieuwe opdracht was de aanpak van verzuim een onderwerp dat zorgde voor hoofdbrekens. Waarom hebben we het verzuim niet onder controle? Aan welke knoppen moeten we draaien om het verzuim te laten dalen? We hebben toch genoeg middelen om in te zetten? Bijna iedereen denkt dat hij weet hoe het werkt en toch lukt het maar niet om ook echt vanuit een visie het verzuimprobleem aan de pakken. Iedereen kijkt vanuit zijn eigen referentiekader naar het probleem.

De BAAS-methodeis ontstaan vanuit behoefte. “Het moet toch gemakkelijker kunnen”. Dit heeft mij geïnspireerd in mijn zoektocht naar vitale medewerkers die iedere dag het beste uit zichzelf willen halen.  

Top, je bent nu vast nieuwsgierig hoe de training is opgebouwd

Deze training geeft jouw inzichten en handvatten om gericht aan de slag te gaan en te werken aan een vitaal team. We gebruiken hiervoor de verzuimhulp methode. Deze methode zorgt ervoor dat je herkent in welke situatie de medewerker zich bevindt en welke acties of interventies jij als leidinggevende kan doen. We koppelen daarvoor twee begrippen aan elkaar. Duurzame inzetbaarheid en de mate van verzuim.

1

Introductie

Hier lees je wat je te wachten staat. Hoe de training is opgebouwd en hoe je het meeste succes behaalt.
2

Verzuim in de context

In deze module gaan we in op de reden van verzuim. Waarom verzuimen mensen, wat zien we om ons heen gebeuren, waarom gaat het zoals het gaat.
3

Vitaliteit

Hier nemen we het begrip vitaliteit iets verder onder de loep. Wat verstaan we onder vitaliteit op de werkvloer en wanneer voel je je vitaal op de werkvloer.
4

Future fit

In deze module kijken we naar de manier waarop je medewerker in zijn werk zit. Past de baan nog bij de medewerker en past de medewerker nog bij de baan. Hoe weet je of de medewerker nog gelukkig is in zijn werk?
5

De vitaliteitsmethode

Hier leggen we uit hoe de verzuimhulpmethode werkt. Je leert de kenmerken van de kwadranten. Je herkent waar jouw team zich bevindt.
6

Jouw vitaliteitsplan

Hier plaats jij jouw team in de vitaliteitsmatrix en maak je de vertaling naar jouw team. Je krijgt hier een gerichte strategie per kwadrant.
7

Follow up

hoe zorg je er voor dat je het geleerde borgt in de praktijk en hoe je zorgt dat medewerkers vitaal blijven.

Deze training is echt wat voor jou als:

 • Jij meer focus en structuur kunt gebruiken in de aanpak van verzuim.
 • Jij actief in de praktijk wil werken aan jouw persoonlijk leiderschap.
 • Jij echt beter wil worden in je vak.
 • Jij wilt weten hoe je de juiste snaar raakt bij je medewerker.
 • Jij van alles hebt geprobeerd, maar toch niet het effect hebt dat je graag wil.

Straks heb jij:

 • een vitaliteitsjaarplan gemaakt.
 • per medewerker in je team haarscherp welke aanpak het beste werkt.
 • overzicht in welke team overstijgende activiteiten jij in kan zetten voor maximaal resultaat.
 • concrete handvatten gekregen die je meteen in de praktijk kan brengen.
 • Duidelijk in kaart hoe je eenvoudig en gericht kan werken aan vitaliteit.
 • De verzuimcode gekraakt.
 • De power om te denken en handelen als een verzuimexpert.

Zo heeft Lies de Jong de training ervaren:

 • Ik word hier helemaal blij en enthousiast van! Op een eenvoudige, effectieve en positieve manier heb je met behulp van deze training vlot je team in beeld. Je wordt aangemoedigd hen te helpen en te inspireren. Wat ook naar voren komt is het belang van vragen stellen. Door betere vragen te stellen krijg je ook betere antwoorden, dus meer inzicht en begrip voor elkaar. “Verzuim de baas” stimuleert mij te vertrouwen op mezelf en authentiek te blijven. Ga je voor een kwalitatief sterk team en hieraan gekoppeld goed leiderschap, dan is deze training een aanrader. Een echte win-win situatie!
  Lies de Jong

Start meteen

Heb je al ervaring wil je direct naar de verzuimhulpmethode, kies dan voor de het premium aanbod. Je gaat in de shortcut direct door naar module 5, 6 en 7. Wil jij het complete plaatje? Wil jij wil je de samenhang tussen vitaliteit, future fit echt goed doorgronden, kies dan voor het expert aanbod.

Het bedrag kan over 5x betaald worden. Zodra je op de button klinkt krijg je deze mogelijkheid te zien.

Premium

999

Online programma

Betaal in 1x of 5x.

Verzuimhulpmethode, module 1, 5, 6, 7

Maatwerk

....

Een oplossing voor jouw vraag

Wil jij deze training voor meer personen aanvragen?

Dat kan! We maken speciaal voor jou een mooie maatwerkoplossing.